Introductie

Kroffinvest is een onafhankelijke wekelijkse beursbrief (verschijning op donderdag) waarin ondergewaardeerde aandelen worden opgespoord. Geregeld wordt ook gewezen op overgewaardeerde of niet interessante beleggingen. Een voorbeeldje kan hier nagelezen worden. Wie interesse heeft voor een proefabonnement, kan hier zijn gegevens invullen. Abonnees vinden op de site meer informatie over de gevolgde bedrijven en alle nummers.

Wilt u meer dan de gratis adviezen van banken en beursvennootschappen? Bent u op zoek naar rustige langetermijntoppers? Heeft u interesse voor een onafhankelijk advies gefundeerd op grondige analyses? Aarzel dan niet langer, Kroffinvest is met zijn stevige portie contraire visie het antwoord op uw vragen.

Meer info verderop in de site. Snuffel even rond en haal voortaan méér uit uw geld!

Wat is Kroffinvest?

Kroffinvest is een onafhankelijke wekelijkse beursbrief waarin vooral aandelen aan bod komen. Het blad verschijnt minimum 48 keer per jaar op donderdag en op een geheel eigen stijl worden bedrijven tot op het bot uitgebeend. De aandelenkeuze wordt gemaakt op basis van fundamentele analyse, en er wordt gezocht naar rustige langetermijnbeleggingen. Dit sluit natuurlijk geen snelle winsten uit. Geregeld wordt gewezen op overgewaardeerde of niet interessante aandelen, zodat de lezer weet wat wel en wat niet te kopen.

Werkwijze

Wanneer een aandeel voor het eerst besproken wordt, gaan we vrij lang en diep in op de voor- en nadelen van een belegging in het bedrijf. Gebaseerd op een fundamentele analyse wordt een koopwaardige zone en een eerste koersdoel bepaald. Wanneer er naderhand koersgevoelig nieuws is omtrent het aandeel, komen we terug op het bedrijf. Ongeveer elke drie maand volgt een overzicht van alle besproken aandelen, en ook wanneer een bepaald koersdoel gehaald wordt, kan de lezer dezelfde week lezen hoe het nu verder moet. De studies worden afgewisseld met wetenswaardigheden omtrent de beurs en van tijd tot tijd met algemene beschouwingen omtrent het beursklimaat.

Portefeuille

Bij elk aandeel wordt uitvoerig stilgestaan bij het risicoprofiel. De aandelen worden opgedeeld in 3 categorieën (3=weinig risico, 2=gemiddeld risico, 1=hoog risico).  Aangezien dé belegger niet bestaat, is het ook zinloos om te spreken over dé typeportefeuille. De lezer wordt aangeraden om, gebaseerd op zijn eigen temperament en achtergrond, een eigen selectie te maken uit het aanbod. Aangezien Kroffinvest alle besproken aandelen blijft opvolgen, kan de abonnee zijn selectie gemakkelijk blijven volgen. Ten titel van informatie wordt onder de rubriek historiek de volledige lijst gegeven van de aandelen waarvoor er na aankoop reeds een verkoopadvies gegeven werd, en dit sinds de start van het blad.

De auteur

Kristoff Van Houte is burgerlijk ingenieur, schreef voor Cash!, de VFB, De Standaard,... en werkte als analist. In 2002 en 2004 won hij de Strijd der Strategen in de Tijd. Vandaag heeft hij zich tot doel gesteld het beste beursblad in de wereld af te leveren (of toch een poging daartoe te ondernemen). Kroffinvest bestaat sinds oktober 2000.